Dugger de nye vinduene dine?

Bedre isolasjon øker faktisk sjansen for dugg.

Skjerpede energikrav og ønsket om store vindusflater, har ført til stor etterspørsel etter vinduer og glassfasader med ekstra isoleringsevne. Produsentene har tatt dette på alvor og lager i dag glass og vinduer som isolerer betydelig bedre enn tidligere. En konsekvens av dette er risikoen for dugg, kondens og frost på utsiden av glasset. 

Egentlig et luksusproblem, da det bare viser at dine nye vinduer er godt isolerte. Det som skjer er at for lite av innevarmen slipper gjennom glasset, og høy luftfuktighet og lav glasstemperatur lager kondens på utsiden. Noe som gjerne skjer ved væromslag; mest om våren og høsten med vindstille og klart, kaldt vær. 

For å motvirke kondens og dugg på godt isolerte vinduer leveres det alternativer med antidugg glass. Klikk her for å lese mer om ulike glassvalg.

Andre løsninger som kan ha effekt i følge tester fra Sintef er litt skygge fra overkanten av vinduet. Det betyr at du kan reduserer dugg og eventuell frost på utsiden ved å rulle ned litt markisen. Trær og busker kan også ha en beskyttende effekt.