Totalrenovering av enebolig fra 1967

Om du bygger nytt eller skal pusse opp et gammelt hus, er det mange hensyn som skal tas. Valg av vindu er blant de mer omfattende.

Da Kristina og Daniel overtok den 52 år gamle eneboligen, tok de kontakt med H-vinduet+  gjennom forhandler, for levering av vindu. Boligen med det tydelige uttrykket fra 40-70-tallets etterkrigsmodernisme skulle få et visuelt løft, både innvendig og utvendig.

 Mørke karmer

Paret ønsket å gi huset et mer moderne, eksklusivt preg, og ville ha et samlet uttrykk på alle vinduene i huset. De valgte å gå for fargen Shadow Black Smooth.

 “Vi tok kontakt med forhandler og fikk tilsendt en fargevifte fra H-vinduet+ som var til stor nytte i prosessen. Blant de mange fargene vi kunne velge mellom, falt valget til slutt på Shadow Black Smooth, og vi er veldig fornøyd med resultatet”. 


detalj_hovedsoverom.jpg

Fargen Shadow Black Smooth rammer fint inn utsikten paret har fra stuen.


veranda.jpg

Når bordkledningen på huset er ferdig utskiftet kommer fargen på vinduskarmene til sin rett.

Brystningshøyde

I den moderne stua endte paret opp med hel glassdør uten brystning. De ønsket å bevare stilen på eksteriøret, men likevel få mest mulig av naturen inn i stua. 

På soverommets verandadør endte de med brystningshøyde lik vinduet ved siden av. For å få mest mulig lys inn på soverommet, gikk de imidlertid for glass både over og under brystningen, i stedet for plate.

Gjesterom og hovedsoverom.png

Fra soverommet

Baderom

Baderommet besto opprinnelig av separat wc og bad med hvert sitt lille kvadratiske vindu. Paret ønsket mest mulig lysinnslipp til baderommet og satte derfor inn et større vindu når de slo sammen rommene til et større baderom. For å unngå innsyn gikk de for frostet glass.

hovedbad.jpg


Hybelkjøkken

Av boligens underetasje laget paret tre hybler. Den ene enden av kjelleren besto av en liten garasje som paret valgte å mure igjen og lage hybelkjøkken av. De måtte dermed ha inn et vindu og ønsket at dette skulle stå i stil med de øvrige vinduene i boligen. Valget falt på vindu tilsvarende baderomsvinduet, uten frosting på glasset. 

hybelkjøkken.jpg


Vindusstørrelse

Med en herlig utsikt til natur som forandrer seg i takt med årstidene, ville paret beholde de opprinnelige målene på de store stuevinduene. “Skulle vi valgt om igjen hadde vi også gått for større vindu på soverommene for mest mulig lysinnslipp, og en mer funkispreget stil.”

- Det får bli i neste omgang, som nok blir lenge til med hensyn til levetiden på vinduene som nettopp er montert, avslutter paret.

Vil du vite mer om våre produkter - klikk her

Våre produkter finner du hos utvalgte forhandlere over hele landet. For oversikt - klikk her.

Følg Kristina og Daniels oppussingsprosjekt på Instagram under kontoen @renoveringsprosjekt.