Et transparent belegg på utsiden av glasset bruker lysets ultrafiolette stråler og regn til å bryte ned støv og skitt, for så å fjerne det. Belegget er fullstendig integrert i glassets overflate og ekstremt holdbart. Som med alt annet belagt glass, bør man imidlertid være litt forsiktig når man håndterer og vedlikeholder SGG BIOCLEAN®. 

Selvrensende glass kan være en svært god løsning om man ønsker mindre vindusvask, eller har store glassflater som er vanskelige å komme til. Glasset er spesielt  anvendelig i områder hvor det er mye luftforurensing, som for eksempel i byer og industriområder.

Fordelene er mange:
+ Sjeldnere behov for vindusvask, glasset holder seg rent lenger.
+ Lettere å vaske glasset.
+ Utgifter til vindusvask blir redusert.
+ Klar sikt gjennom glasset også når det regner.
+ Samme nøytralitet og gjennomsiktighet som ved normalt glass.

Rengjøring:
Det er ikke nødvendig å vaske  SGG BIOCLEAN like ofte som vanlig glass, men det er ikke helt vedlikeholdsfritt. Jo mer glasset utsettes for både sol og regn, jo lenger holder det seg rent. Det er imidlertid en rekke andre faktorer som påvirker hvor lang tid det tar før flekkene fjernes naturlig, for eksempel forurensing eller værforhold. 

Er det lange perioder med lite regn, eller glasset er plassert der det kommer lite vann/regn til, vil dette påvirke glassets evne til å rengjøre seg naturlig.  Det anbefales da å spyle glasset med hageslange og masse rennende vann. Sjøsprøyt kan redusere den selvrensende effekten. Så om vinduene er nære sjøen anbefales det jevnlig bruk av hageslange/spyling av vinduene