Både i bolig- og hyttemarkedet har trendene en god stund gått mot større glassflater for å få mest mulig dagslys inn og å viske ut skillet mellom innendørs- og utendørsområdene. Det er som regel ensbetydende med å bruke store glasspartier, enten i form av store vinduer, skyve- eller foldedører. Hva du velger, avhenger blant annet av hvor de aktuelle veggene vender, solforhold og egen smak. Et par ting du bør tenke på er:

  • For å få en bred passasje når skyvedøren er åpnet, må den være forholdsvis bred. Med to meter skyvedør får du ikke mer enn 90 cm. passasje når den er åpnet
  • Foldedører tar litt plass å åpne, men det er mulig å få dører som foldes utover istedenfor innover. Det er den mest plasseffektive løsningen med tanke på møblering innendørs.
  • Med store vinduer kan du kombinere fastkarm og åpningsvinduer i samme ramme – dermed får du det beste av begge verdener.

Uavhengig av om du går for vinduer, skyve- eller foldedører, vil vi anbefale deg å vurdere løsninger i helaluminium. Aluminium kan nemlig skreddersys på de fleste måter, og det er faktisk ikke mange andre materialer som gir deg nettopp disse mulighetene. Stil, form, størrelse, åpningstyper, tilbehør og overflatebehandling kan spesifiseres for å oppnå akkurat de løsningene du er ute etter. Aluminium er et sterkt materiale og kan være en del av en bærekonstruksjon - slik får du muligheten til å lage store og uavbrutte felter av glass i boligen eller på hytta. Prismessig er aluminium mer eksklusivt enn tre- og PVC-produkter, men da får du som sagt full valgfrihet og noe av det ypperste markedet kan by på.

Les mer om våre produkter
Les mer på Boligkanalen.no