I større grad enn tidligere ønsker vi naturen og lyset tett inn på oss - hele året. Dette gjør at stadig flere velger vinduer og dørvarianter med glass fra gulv til tak.

Aldri før har vi kunnet velge blant så mange produkter når det kommer til skyve-/foldedør-systemer. Vi vet at det er lett å gå seg vill i informasjonsjungelen. Derfor kan det være viktig å tenke over hvor produktet skal plasseres, hvilke funksjoner som er viktige for deg slik at du velger riktig kvalitet og får et produkt som er tilpasset dine/kundens behov.

Hvor skal døren monteres?

Skal døren brukes i stuen? Til vinterhagen? Hvor og hvordan døren skal brukes setter ulike krav til tetthet, terskelhøyde og u-verdi (hvor god varmeisolerende effekt døren har). 

Klimaet og utemiljøet

Hvor eksponert døra er for vær og vind legger føringer for valg av dørløsning og skyveretning. Et av valgene som må tas er hvorvidt døren skal ha innvendig eller utvendig skyvefelt.

Når en dør med utvendig skyvefelt skal åpnes kan f.eks. snø som blir liggende inntil døren bli et hinder. Da kan et innvendig skyvefelt være en bedre løsning. Dersom døren er svært eksponert for vind og regn kan derimot et utvendig skyvefelt være det beste. 

Dersom døren står utsatt til for mye direkte vind og regn er det også viktig å vurdere skyveretning på døren i forhold til hvor vinden treffer.

Skyvedør eller foldedør? 

Det finnes systemer med ulike kvaliteter, det viktigste er at du velger riktig kvalitet og funksjon til ditt behov. 

Går du for skyvedør, er heve-/skyvedør en kjent variant som er enkel i bruk. Et annet alternativ er en såkalt vippe-/skyvedør som har en vippe/luftefunksjon. Dette passer spesielt bra til bruk på f.eks soverom og når du ønsker luftemuligheter uten å risikere innslipp av småkryp.

Med en foldedør kan du åpne et større del enn med en skyvedør, hvor halve delen er fast. Dermed kan du viske bort skillet mellom inne- og uterommet.

Velg modell etter behov

Innovativ teknikk gir våre dører det stilrene designet uten å gå på akkord med smarte funksjoner og egenskaper. De mest populære modellene av våre skyve- og foldedørssystemer har alle likhetstrekk i form av gode isolerende egenskaper. Enkelte funksjoner skiller likevel mellom dem.

Heve/skyvedør 

Vår nye heve-/skyvedør kombinerer minimal profilhøyde og utmerkede termiske egenskaper. Heve-/skyvedøren har beslag som gjør håndteringen lett og enkel. Ved å vri håndtaket 180 grader løftes dørbladet noen millimeter opp på robuste polyamidhjul for å kunne skyves helt uanstrengt til siden.

Vipp/skyvedør

Vår Sapa Terrasseskyvedør er godt isolert og gir mulighet for store åpninger og mye lysinnslipp. Skyvedøren passer utmerket til både balkonger og verandaer, og kan settes i vippeposisjon for lufting, eller skyves til siden for åpning. Vipp/skyvedøren er typisk rimeligere enn heve/skyvedør.

Foldedør

Vår nye foldedør har effektiv tetting og meget bra varmeisolering. Innovativ teknikk gir dørsystemet et stilrent design. Systemet er høy-isolert og tilpasset store åpninger. Døren passer dermed utmerket til balkonger og altaner på boliger, men er også hyppig brukt til restauranter, butikker, kiosker og kontorer.

Det er dermed en del momenter som må tas i betraktning i valget av dørløsning. Det aller viktigste man skal tenke på er at det blir valgt en dør som har riktig tetting og varmeisolering der den skal brukes.